advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 17 min geleden
    Opel Astra
   • 53 min geleden
    Nissan Primastar
   • 1 uur geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 2 uur geleden
    Alfa Romeo Alfa Romeo 159 Sportwagon
   • 2 uur geleden
    Mercedes-benz Cla 180
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Sloopwaarde van een auto

   De sloopwaarde van een auto is lastiger te bepalen dan het misschien lijkt. Ondanks dat iedere auto ongeveer een zelfde basiswaarde heeft, bestaat er een grote diversiteit aan auto’s en kent iedere auto een andere waarde. Er zijn namelijk heel veel verschillende merken en types op de markt die ieder hun eigen omvang, gewicht en bruikbare onderdelen hebben. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen we je in dit artikel meer over sloopwaarde van een auto.

   Basiswaarde

   De basis sloopwaarde van een auto is voor jou als klant ongeveer 5 tot 10 cent per kilo. Dat komt omdat vrijwel iedere auto door de autosloperij gerecycled kan worden. De autosloop haalt de vloeistoffen en overige niet bruikbare stoffen uit de auto en levert het oud ijzer aan bij metaalrecyclingsfabrieken. Hiervoor krijgen ze de schrootprijs (mix). De prijs van schroot fluctueert, maar niet van zo’n grote omvang dat dit de basiswaarde van de auto’s echt beïnvloed.

   Heb je een auto van 1000 kilo? Dan krijg je meestal minimaal 50 tot 100 euro voor je auto en dan kan deze gratis worden opgehaald. Heb je een auto van 1500 kilo? Dan ligt de waarde dus wat hoger en ongeveer tussen de 75 en de 150 euro. Let wel op dat als je auto gratis opgehaald wordt, dat dit soms de vergoeding die je ontvangt beïnvloed.

   Een andere uitzondering op de basiswaarde is bijvoorbeeld een verbrandde of gestripte auto. Het ijzer van verbrandde auto’s kan niet worden gerecycled en daarom is een verbrandde auto in de basis vaak niet veel meer waard. Heb je je auto zelf gestript? Hou dan rekening met een lagere prijs, omdat er minder bruikbaar gewicht over blijft.

   Onderdelen waarde

   Afhankelijk van de staat waarin je auto verkeert, het type auto, het merk en de waarde van tweedehands onderdelen op de markt kan je auto ook meer waard zijn voor de autosloperij. Er zijn auto onderdelen die erg gewild zijn en er zijn auto onderdelen die de sloperij moeilijk kan slijten. Juist de onderdelen van nieuwere auto’s zijn erg waardevol. Om die reden zal een sloop meer betalen voor een schadeauto uit 2012 dan voor een schadeauto uit 2003. De basiswaarde geldt daarom vooral voor de zogenaamde sloopauto’s en de onderdelen waarde komt bovenop deze basiswaarde als het gaat om een nieuwere of zeldzamere auto. In het algemeen geldt bijvoorbeeld ook dat auto’s van duurdere merken als BMW en Mercedes meer waard zijn dan auto’s van Fiat en Citroën.

   De vergoeding die je voor een nieuwere schadeauto ontvangt, kan al snel oplopen van enkele honderden tot soms wel duizenden euro’s. Omschrijf goed wat voor mankementen je auto heeft, stuur eventueel foto’s en onderhandel met de medewerker van de autosloop. Op die manier krijg je het meeste geld terug voor je auto!

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Sloopwaarde van een auto".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl